Vilt vervang service | Road Trip Trading
Waarom moet het vilt vervangen worden van een keramische barbecue?
Vilt, keramische, barbecue, service
15702
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15702,page-child,parent-pageid-15397,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_non_responsive
 

Vilt vervang service

Waarom moet het vilt vervangen worden van een keramische barbecue? Het vilt van een keramische barbecue is misschien wel het meest onderschatte onderdeel van de hele keramische barbecue. Het vilt zorgt er namelijk voor dat de deksel luchtdicht afsluit. Hierdoor kan er geen valse lucht in de keramische barbecue komen. Dit maakt het weer mogelijk om de keramische barbecue goed af te kunnen stellen op temperatuur. indien het vilt er niet tussen zit en de keramische barbecue dus steeds maar lucht kan aanzuigen dan zal de temperatuur van de keramische barbecue blijven stijgen. Ook het laten doven (uitzetten) van de keramische barbecue gaat hierdoor veel moeilijker of misschien wel helemaal niet waardoor het houtskool blijft gloeien. Net zo lang totdat dit is opgebrand. Dat is zonde, want de houtskool kan vaak meerdere keren gebruikt worden.

Een andere functie van het vilt is dat het de keramische barbecue beschermd bij het openen en sluiten van de deksel. Het zorgt ervoor dat het keramiek niet met elkaar “botst” als de deksel gesloten wordt. Hierdoor zouden namelijk stukjes kunnen afbreken. Of erger nog doordat de deksel vaak een tik geeft op de onderkant van de keramische barbecue zou er in theorie na verloop van tijd een barst kunnen ontstaan.
Vervang daarom tijdig het vilt van de keramische barbecue.

Het vilt vervangen van de keramische barbecue is geen leuk werk. Het is een klus waarvoor je toch wel even de tijd moet nemen en die met enige zorg moet worden uitgevoerd. Als je dit niet doet bestaat de kans dat de vilt pakking na enkele keren gebruikt te zijn los gaat of niet goed sluit.

Aangezien veel mensen  daar  tegenop zien  heeft  MeerBBQ (Barons Barbecue) de vilt pakking service. Wij nemen dit werk voor je uit handen. Het enige wat jij moet doen is de barbecue leeg, dus alleen de ketel en + deksel, bij ons aan leveren. MeerBBQ verwijderd de oude rand en plakt de nieuwe rand erop. Deze service kost maar € 65,- inclusief de vilt pakking van High-Que (high-que.nl). Dit is een Viltpakking speciaal ontworpen en gemaakt voor de keramische barbecues. Het bestaat uit een Mengsel van Nomex en Kevlar en is bestand tegen temperaturen tot in ieder geval (gegarandeerd) 400c. Ook de lijm laag is bestand tegen temperaturen van 400 C. De Vilt pakkingen van High-Que hebben 2 jaar Garantie.

  Meer informatie over het exclusieve Golden Kevlar® + Nomex® Vilt

  Offerte aanvragen of meer informatie : info@bbq-business.com

Hoe gaat deze service in zijn werk.

Er zijn 2 mogelijkheden

  1. zelf de keramische barbecue brengen naar MeerBBQ  en halen als deze klaar is of
  2. gebruik maken van de haal en breng service.

Zelf brengen:

De Vilt pakking service kost € 65,- inclusief het materiaal.

De voorbereiding die je zelf moet doen :

  1. Keramische Barbecue leegmaken, houtskool, binnenschalen, roosters etc. alles eruit. Alleen de buitenketel ende de deksel worden geleverd. LET OP!  De deksel hoeft nietgedemonteerd te worden. Er hoeft niet losgehaald te worden.
  2. Breng de lege Keramische Barbecue (zonder nest / onderstel) naar MeerBBQ.

Handeling  MeerBBQ:

  1. De Keramische barbecue wordt in ontvangst genomen. Bij het in ontvangst nemen wordt de Keramische Barbecue, samen met jou, gecontroleerd. We letten hierbij op barsten scheuren alle beschadigingen die er al zouden kunnen zijn. Samen met jou maken wij, ook als er geen beschadigingen zijn, foto’s van de keramische barbecue.
  2. Het ontvangst formulier wordt ingevuld en foto’s worden bijgevoegd. Alle formulieren en foto’s worden door MeerBBQ en de klant getekend/geparafeerd.

MeerBBQ heeft een week de tijd om het pakkingsvilt aan te brengen. Indien de werkzaamheden eerder klaar zijn neemt MeerBBQ contact met de klant op. Daarna kan de Keramische barbecue worden opgehaald. Bij het ophalen word de keramische barbecue net zo gecontroleerd als bij het brengen.

Haal en breng service:

Wij bieden de mogelijkheid om uw keramische barbecue op te halen en terug te brengen wanneer de werkzaamheden klaar zijn. Voor de haal en breng service berekenen wij extra kosten. Deze kosten zijn als volgt opgebouwd: basis bedrag van € 10,- + 2 maal enkele reis afstand van de postcode van MeerBBQ  naar de postcode van de klant, vermenigvuldigd met € 0,19.

Voorbeeld:

Je woont in Utrecht op de Neutronweg nummer 12 met postcode 3542AH. De postcode van MeerBBQ is 2134 CE. De afstand volgens de ANWB routeplanner is dan 53Km. Aangezien wij de keramische BBQ ophalen en brengen wordt deze afstand vermenigvuldigd met 2 en wordt dan 106 Km.

De bijdrage voor deze haal en breng service wordt dan :

Startarief van € 10,-  Plus 106Km X € 0,19 = € 30,14.

Het totaal bedrag, in dit voorbeeld,  voor de vilt pakking service inclusief haal en breng service is dan:        € 65,- +  € 30,14 = € 95,14

De voorbereiding die je zelf moet doen :

  1. Keramische Barbecue leegmaken, houtskool, binnenschalen, roosters etc. alles eruit. Alleen de buitenketel ende de deksel worden geleverd. LET OP!  De deksel hoeft niet gedemonteerd te worden. Er hoeft niet losgehaald te worden.
  2. Zet de lege Keramische Barbecue (zonder nest / onderstel) klaar voor de ophaal service van MeerBBQ.

Handeling  MeerBBQ:

  1. De Keramische barbecue wordt in ontvangst genomen. Bij het in ontvangst nemen wordt de Keramische Barbecue, samen met jou, gecontroleerd. We letten hierbij op barsten scheuren alle beschadigingen die er al zouden kunnen zijn. Samen met jou maken wij, ook als er geen beschadigingen zijn, foto’s van de keramische barbecue.

Het ontvangst formulier wordt ingevuld en foto’s worden bijgevoegd. Alle formulieren en foto’s worden door MeerBBQ en de klant getekend/geparafeerd.

MeerBBQ heeft een week de tijd om het pakkingsvilt aan te brengen. Indien de werkzaamheden eerder klaar zijn neemt MeerBBQ contact met de klant op. Daarna wordt de Keramische barbecue weer teruggebracht. Bij het terugbrengen word de keramische barbecue net zo gecontroleerd als bij het ophalen.